Életmód

5 érv amellett, hogy a gyereked rendszeresen sportoljon

A rendszeres sport gyereknek, felnőttnek egyaránt az egészséges és kiegyensúlyozott élet egyik alappillére. Akik sportolnak, jobban ellenállnak a betegséget okozó vírusoknak, a sportnak pedig szerepe van a gyerekek stabil vázizomzatának fejlődésében is.

A sportolást már egészen kicsi korban el lehet kezdeni, persze mindenkinek a maga szintjén. A sport nemcsak fizikailag, de mentálisan is sokat tud hozzátenni a gyerekek harmonikus fejlődéséhez, hiszen azon túl, hogy megerősödnek, a sportpályán barátságok is köttetnek, önbizalmuk növekszik, megtanulnak csapatban játszani és figyelni a másikra, illetve bízni egymásban.

5 ok, amiért mindenképpen támogassuk sportolni vágyó gyerekünket

1. A sport egészséges

A rendszeres sport kiemelten fontos egészségügyi szempontból. Támogatja a megfelelően stabil csontok kifejlődését, elkerülhető vele a túlsúly, javítja a keringést, erősíti az immunrendszert. A sportoló gyerek koncentrációja javul, ügyesebb, erősebb, rugalmasabb és kitartóbb lesz, mint korábban.

2. A sport szocializál

A sport segíti a közösségbe való beilleszkedést. Észrevétlenül olyan alapdolgokat segít elsajátítani, mint az együttérzés, a testvériség megélése, a kommunikáció, az interakció. Itt nincsenek nyelvi vagy kulturális nehézségek, a gyerekek a sport által megtanulnak együttműködni.

3. Fegyelem és szervezettség

A rendszeresen sportoló gyerekek elsajátítják az általuk választott sportág szabályait, az együtt sportolás szabályait, megtanulják összekészíteni a felszerelésüket, és megtanulnak időben odaérni edzésre is.

Egész pici kortól lehet már babaúszásra járni

4. Kitartás

A sport a legjobb mód arra, hogy kitartásra neveljük gyerekeinket, itt ugyanis már a kezdetektől világos: ha győzni akarsz, akkor azért sokat kell küzdeni, gyakorolni és edzeni, a célodat csak akkor éred el, ha soha nem adod fel. És ami szintén nagyon fontos: a sport megtanít elviselni a kudarcokat is, hiszen mindig nem lehet nyerni, és azt is meg kell tanulni, hogy egy vereség után is fel lehet állni, és újra lehet kezdeni az edzéseket.

5. Önbizalom

Nem csak üres frázis, hogy „a sport erősíti a jellemet is”. A gyerekek sokkal inkább megismerik önmagukat, a saját határaikat, amiket persze lehet feszegetni, tágítani. Így önbizalmuk is napról napra nő.

Fontos, hogy a gyerek a szüleivel közösen megtalálja azt a sportot, amelyben örömét leli, amelyet szívesen űzi, mert így lesz igazán sikeres a rendszeres sportolás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top