Életmód

650 kilométert vezetett, hogy elvigyen egy vadidegen párt egyikük haldokló édesanyjához

Ismeretlenül segített a jótevő az idős páron, semmit sem fogadott el a szívességért cserébe.

Egy vadidegen vezetett el egy idős házaspárt egyikük haldokló édesanyjához, miután autójukkal balesetet szenvedtek az oda vezető úton – írja a LadBible.

Az edinburgh-i Sharleen Gillies-t a napokban váratlanul érte a hír, miszerint Cambridge-ben élő édesanyjának mindössze órái lehetnek hátra. Férjével, Ronnal azonnal autóba pattantak, hogy legalább elbúcsúzhassanak tőle, ám az oda vezető úton balesetet szenvedtek, és nem tudták tovább használni az autójukat.

Azonnal telefonálgatni kezdtek, és kiderült, hogy leghamarabb három óra múlva tudnának felszállni egy Cambridge-be tartó vonatra. Szinte biztosra vehették, hogy így nem fognak odaérni, mielőtt az édesanya elmegy.

Ekkor lépett a színre egy Dean Moore nevű idegen, aki azért húzódott le az útról, hogy megnézze, minden rendben van-e az idős házaspárral. Amikor elmagyarázták neki, mi a baj, a férfi azonnal felajánlotta, hogy elviszi őket, ráadásul egy petákot sem fogadott el cserébe, pedig ez oda-vissza csaknem 650 kilométeres kitérőt jelentett neki!

Nem tudom szavakba önteni, mit tett értünk egy az ember. Mindez vasárnap történt, a mama pedig hétfőn hunyt el. Ha nem lett volna Dean, valószínűleg nem érünk oda időben

– mondta a 77 éves Ron Gillies, majd hozzátette: felesége édesanyja nem volt magánál, amikor megérkeztek, de legalább el tudtak búcsúzni tőle.

Moore eközben nagyon szerényen nyilatkozott:

Úgy éreztem, az egyetlen dolog, amit meg kellett tennem, hogy időben eljuttassam őket Teesside-ból Cambridge-be. Ez volt az utolsó lehetőség, hogy lássák az édesanyát. (…) Azt tettem, amit minden rendes ember megtett volna ebben a helyzetben.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top