Életmód

Kiakadt az anya a szexista gyerekruhán – fotó

Szerinte az efféle üzenetek miatt válnak a fiúk később szexuális kártevőkké.

Vásárlói össztűz zúdult a brit Poundland diszkontláncra, miután egy megkérdőjelezhető feliratú gyerekruhát árultak az egyik üzletükben. A 6–9 hónapos kisfiúknak szánt kék body elején az állt: Zárjátok be a lányaitokat.

Egy anya szexizmussal vádolja a céget. Rebecca Roache – aki egyébként a londoni Royal Holloway Egyetem filozófiatanára – úgy véli, az áruházlánc a felirattal már az egészen kicsi fiúkat is arra tanítja, hogy legyenek „szexuális kártevők”. Ez pedig egész életére meghatározhatja egy gyerek viszonyulását a nőkhöz.

A kommentelők egy rész egyetértett a kétgyerekes anyával. Volt, aki szintén úgy gondolta, hogy a hasonló üzenetek miatt „szexuális agresszorokká” válnak a fiúk. És az is szóba került, hogy nagyon nehéz gendersemleges gyerekruhákat találni, szinte lehetetlen kilépni a fiúknak szánt kék-autós, illetve a lányoknak tervezett rózsaszín-királynős sztereotípiákból.

A támogató hozzászólások mellett volt olyan is, aki szerint nincs itt semmi látnivaló, az egész nem több egy jó poénnál, az anyuka pedig egy „túlérzékeny hópihe”.

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top