Életmód

Jót tesz az agyadnak, ha mindennap eszel csokit

Erre most nem a brit tudósok jöttek rá. Hanem az olaszok.

A L’Aquilai Egyetem kutatói megállapították, hogy a kakaó és a csokoládé rendszeres fogyasztása jót tesz az agynak.

A tudósok idős embereket figyeltek meg néhány hónapon keresztül és arra jutottak, hogy azoknak, akik több csokit fogyasztottak, kevésbé romlott a memóriájuk.

(iStock)

A tanulmány vezető szerzői, Valentina Socci és Michele Ferrara kifejtették: a csokoládéban található flavonolok jótékony hatással vannak a szív-érrendszeri egészségre, és növelhetik a hippokampuszba jutó vér mennyiségét. Az agynak ezen részét különösen befolyásolja az öregedés, a memória romlásának ezért ez az egyik lehetséges forrása.

„A kakaó és a csokoládé rendszeres bevitele az idő múlásával valóban jótékony hatással lehet a kognitív működésre” – fogalmaztak.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy bizony ennek is lehetnek mellékhatásai. Ezek általában a csokoládé kalóriatartalmához kapcsolódnak, valamint a kakaónövény egyes kémiai összetevőihez, mint például a koffeinhez és a teobrominhoz, illetve számos olyan adalékanyaghoz, amelyet csokoládéhoz adnak.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top