Életmód

Így kergetett el négy melltartós nő több száz ultraortodox tüntetőt – videó

A haredi férfiak az Eurovízió ellen tüntettek Jeruzsálemben, a rendőrség sem bírt velük. Aztán jött néhány nő, és levetkőzött.

A hét végén haredi ultraortodox zsidó férfiak demonstráltak Jeruzsálemben, mert szerintük az Eurovízió záróeseménye megszentségtelenítette a szombatot. A döntő előkészületei miatt ugyanis a zsidók pihenőnapján engedélyezték a munkát.

A rendőrök nagy erőkkel próbálták megfékezni a több száz tüntető akcióját, aztán váratlan segítséget kaptak. Néhány nő levette a felsőjét, és melltartóban állt a tömeg elé. Mivel a vallásos férfiaknak tilos fedetlen nőkre pillantaniuk, inkább elmenekültek.

Az ultraortodox zsidó férfiak között vannak olyanok is, akik még a felöltözött nőket ábrázoló fotókat is kifogásolják, ezért rendszeresen összefirkálják az ilyen plakátokat a városokban.

Az Eurovízió döntője előtt Izrael egyik főrabbija azt kérte, hogy 20 perccel tartsák tovább a szombatot a pihenőnap meggyalázása miatt.

(The Times of Israel)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top