nlc.hu
Életmód

Bar-micvót tart a 13 éves csivavájának

Egy amerikai nő bar-micvót tart a 13 éves csivavájának

A 34 éves Ashley a gyerekeként kezeli a csivaváját, ezért is jutott eszébe, hogy a vallási hagyományokat is vele ünnepelje. Bar-micvót szervez neki.

Bradleynek, a csivavának emlékezetes születésnapja lesz a tizenharmadik, a gazdája és “anyukája”, Ashley Sherman ugyanis egy bar-micvót rittyent köré, vagyis pontosabban az ünnepség egy kutyás változatát. Saját kipát és tallitot készített neki, és plüssjátékok helyettesítették a Tórát és a rabbit – az erről készült tündéri fotókat a Metro cikkében láthatod.

Csivava

Képünk csak illusztráció (fotó: Pixabay)

Nincsenek gyerekeim, ezért a kutyáimnak vagyok egyfajta anyukája, és ők azok, akiket meg szoktam ünnepelni és akiket támogatok

– vallja erről Ashley, akinek fontos a vallása és a családi öröksége is, így ezeket a hagyományokat ily módon is ápolhatja. A bar-micvót egy közeli kutyás parkban tervezi megtartani, amikor az időjárás majd megengedi. Természetesen Bradley kutyabarátait is tervezi meghívni. Igazi rabbi nem lesz jelen az eseményen, ugyanis azért az igazi vallást és a mókázást azért nem akarja teljesen összemosni. Ashleynek és a bátyjának is megvolt annak idején a maga bar-micvója gyerekként, és jó emlékei vannak ezekről, ezért is tervez egy hasonló partit a kutyájának. Az ohio-i nő számára fontos a vallása, rendszeresen jár a zsinagógába. Amikor megosztotta a bar-micvóra beöltöztetett Bradleyről a fotókat a közösségi médiában, az emberek elájultak, annyira lelkesedtek az ötletért, és úgy tűnik, sokan fogják majd követni a példáját. Ashleynek van egy másik csivavája is, Freddie, de ő még csak hatéves, szóval még sokat kell várnia a saját bar-micvójára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top