Életmód

Kitiltották a pizsamás vásárlókat egy új-zélandi boltból

Az üzlet vezetője szerint egyre többen mennek „nem megfelelő öltözetben” vásárolni. Az internetezők megosztottak a kérdésben.

Nagy felháborodást keltett egy a közösségi médiában megosztott fotó, amelyet egy új-zélandi üzlet kirakatában lévő tábláról készítettek. A táblán a következő szöveg olvasható: „A pizsama mint viselet nem elfogadott üzletünkben. Köszönjük együttműködését. Az üzletvezető” – jelenti az Euronews.

Fotó: Unsplash

A különös figyelmeztetést a helyi Üdvhadsereg egyik aucklandi boltjának kirakatába tették ki. Az NZHerald megkereste az üzlet vezetőjét is, aki azt mondta, azért tette ki a táblát, mert szeretne bizonyos sztenderdeket és értékeket meghonosítani a vásárlók körében.

„Szerintem nem illő pizsamát viselni egy nyilvános helyen. Engem és a 9 testvéremet az anyám egyedül nevelt fel, de soha, egyszer sem fordult elő, hogy ruha és cipő nélkül menjünk ki az utcára – mondta a hírügynökség szerint Monica Turner. – Nem gondolom, hogy bármi is megmagyarázhatná azt, hogy egyes emberek felkelés után pizsamában indulnak el nyilvános helyekre.”

Turner hozzátette: ha mégis pizsamás kuncsaft téved a boltba, ingyenruhát adnak neki, hogy legyen mibe átöltöznie, és „ez a gyerekekre is vonatkozik”.

Az internetezőket nagyon megosztotta a közösségi médiában terjedő fotó. Egyesek „sokkolónak”, mások szimpla „butaságnak” titulálták az intézkedést, de olyan is volt, aki szerint „még mindig jobb, mint ha nem lenne rajtuk semmi”.

Többek szerint a tiltást más boltokban is bevezethetnék, mert „az utóbbi időben döbbenetesen elharapózott ez a szokás”, és egy bolt vezetői joggal várhatják el a vásárlóiktól, hogy tisztességes öltözékben jelenjenek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top