Félsz a ráncoktól? Vannak ételek, amelyekkel késleltetheted az öregedést

nlc | 2019. Június 02.
A ráncok elleni küzdelemben bármilyen eszköz megengedett. Az egyik legkellemesebb harcszíntér pedig az étkezés. Nincs is annál kellemesebb, mint finom ételekkel fiatalra enni magunkat.

A nők egyik legfontosabb önértékelési kérdése, az esetleges túlsúly miatti jogos vagy nem jogos fogyókúra mellett az arcbőrápolás, az első ráncok megjelenése. Az arcbőrünk változása ugyanis szorosan leköveti éveink számát, de ha nem figyelünk oda, akkor nem éppen egészséges életmódunkat is, így lehet hogy sokkal többet mutatnak ráncaink, mint ahány évesek valójában vagyunk.

Az evés fiatalít

Szerencsére azonban léteznek élelmiszerek, melyeket rendszeresen fogyasztva, csökkenthetjük az arcbőrünkön megjelenő szarkalábak számát. Nagy szövetségeseink lehetnek az évekkel szembeni harcban a zöldségek, hüvelyesek, halak és a sovány sajtok, míg számos ráncot szerezhetünk be magunknak ha rendszeresen fogyasztunk vörös húsokat, alkoholt, szénsavas üdítőt, zsíros sajtokat, vajat, margarint és édességet.

A lényeg? A szervezetünkben található szabad gyökök kis mennyiségben nem okoznak gondot, de helytelen életmód mellett elszabadulnak. Ha például sokat vagyunk a napon, az UV sugárzás hatására elszaporodnak és a bőrünk leégett és ráncos lesz, veszít rugalmasságából. Hogyan tehetünk ellene? Fogyasszunk sok zöld teát, használjunk olívaolajat, és együnk olajos magvakat, amelyek antioxidánsokkal, E- és C-vitamintartalmukkal küzdenek a szabad gyökök ellen.

Szőlő

A szőlő héja tartalmaz nagy mennyiségben egy olyan fenolos vegyületeket, melyek hatékonyabb antioxidánsok, mint akár a C-, vagy az E-vitamin. Már 2 hónap rendszeres vörösszőlő-fogyasztás után észrevehetően hidratáltabb, rugalmasabb és simább lesz az arcbőr, ráadásul az öregedést jelző pigmentfoltok is halványulnak.

Bazsalikom

Kevés kalóriát tartalmaz, ellenben jelentős mennyiségű vitamint és ásványi anyagot: A-vitamin, béta-karotin, lutein. Ezek mind hatékony antioxidánsok a szabad gyökökkel szemben. Használjunk főzéshez, salátákhoz minél több friss bazsalikomot!

Áfonya

Egy természetes ráncfeltöltő, a benne lévő tápanyagoknak köszönhetően. Ha sokat fogyasztunk belőle az jót tesz a lábunknak, illetve a bőrünk rugalmasságát, fiatalságát adja vissza, támogatva a a vénák érfalának rugalmasságát is. A kék áfonya elősegíti a kollagén beépülését, ami vitalitást ad a bőrünknek.

Exit mobile version