Életmód

Ne a tökéletes férjről álmodozz, inkább egy szerető társról!

Sokan összezavarodnak a vágyaikat és a céljaikat illetően. Álmodoznak hercegről, fehér lóról, macsó pasiról, akiből aztán tökéletes férj lesz. Aztán amikor mindez valóra válik, és eltelik pár év, rájönnek, hogy jobb lett volna egy szerető társat, egy feltételek és elvárások nélküli szerelmet találni.

Valahogy már kislánykorunktól kezdve erre kondicionálnak bennünket a tündérmesék is: gyönyörű, hófehér menyasszonyi ruha, megkonduló harangok, esküvői csokor és az álomherceg, aztán „boldogan éltek, amíg meg nem haltak”. Tényleg csak ennyi kell a boldogsághoz?

Az esküvőn túl

Nem a tökéletes vőlegény és a még tökéletesebben megrendezett esküvő kell, hogy célként előttünk lebegjen, hanem egy társ, aki már bizonyította, hogy mellettünk van, bármi legyen is. Persze az esküvő lehet mindennek a megkoronázása vagy a szimbóluma, de úgy is élhetünk kiegyensúlyozott párkapcsolatban, hogy nem feltétlenül vagyunk feleségek. A legjobb, ha olyan társat találunk, aki mellett nem érezzük szükségét hivatalossá tenni kapcsolatunkat, aki mellett egy kedd esti tévézés is csodálatos.

Társ

Férj helyett társat keressünk, aki útitárs, aki játszótárs, akivel a nemekben és az igenekben is együtt megyünk, akivel megéljük a függetlenséget, akitől távol is képesek vagyunk az örömre és a boldogságra, miközben nagyon tud hiányozni. Ne a másik felünket keressük, hanem azt, aki hozzánk hasonlóan önmagában is kerek egész. Együtt pedig még szebbé tesszük a mindennapokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top