Életmód

Bejutottak az NB I-be, de nem tudnak hol edzeni a kézisek

Pontosabban van edzésre hely, este 10 és reggel 8 között.

Veretlenül nyerte meg a másodosztályt és jutott az NB I-be a szombathelyi női kézilabda csapat, az SZKKA – írja a 168ora.hu.

Az ember azt gondolná, ekkora dicsőség után sokan segítenek a csapatnak a felkészülésekhez és a meccsekhez. Nem így történt.

A portál az Ugytudjuk.hu-ra hivatkozva azt írja, mivel a városban 40 éve nem volt elsőosztályú női csapat, ezért sem a mérkőzéseknek, sem az edzéseknek nincs helye.

A csapat korábban egy csarnokban gyakorolt, ám azt felújítják, és ha kész lesz, akkor sem mehetnek vissza.

A városi közgyűlés megbízta a polgármestert, Puskás Tivadart és hivatalát, hogy az új szezonra találjanak helyet a csapatnak, ám ez egyelőre nincs megoldva.

A legfontosabb négy mérkőzésre (Győr, Fradi, Érd, Siófok) és a kapcsolódó edzésre ugyan megkapta a csapat az Aréna Savariát, a további meccseket és edzéseket azonban a Haladás Sportkomplexumban kellene a tervek szerint lebonyolítani, amit az üzemeltető este 10 és reggel 8 között adna oda a lányoknak.

Ebbe a csapat nem egyezett bele, ezért egyelőre nincs edzésre alkalmas helyük, de a felek tovább tárgyalnak.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top