Életmód

Nem lesz ma megdöbbentőbb az egykor drogfüggő házaspár előtte-utána képeinél

Néhány nap alatt 100 ezernél is többen osztották meg a fotókat, amikkel a pár azt ünnepli, hogy három éve nem nyúltak szerhez.
drogfüggő leszokás vallomás

Brent Walker és felesége, Ashley három éve a lehető legmélyebb gödör aljáról indult neki, hogy felépítsék közös életüket: korábban mindketten évekig súlyos metamfetamin-függők voltak, és hogy elég pénzt szerezzenek a következő adagjukra, kereskedtek is a szerrel. Kilenc évvel ezelőtt így is ismerkedtek össze.

„Alig múltam kilenc, mikor először rágyújtottam. Három évvel később már füveztem és ittam is. Újabb három év múlva kipróbáltam az LSD-t és egy rakás másik drogot is” – mesélte Brent őszintén a Today.com újságírójának, majd hozzátette, bár már tizenéves korában rendszeres szerhasználónak minősült, a függősége egy 10 évvel ezelőtti családi tragédia után durvult be igazán.

„Aznap együtt buliztam a 19 éves öcsémmel, Jess-szel. Annak ellenére, hogy másnap kora reggel dolgoznia kellett, nagyon berúgott, és engem kért meg, vigyem őt haza, hogy még aludhasson valamennyit munka előtt. Nemet mondtam. Másnap egy telefonhívásra ébredtem: az öcsém aznap este, miután elutasítottam, megpróbált maga hazavezetni, és közben halálos balesetet szenvedett.”

Brent ezután nyúlt először kemény drogokhoz: szabadulni akart a kínzó gyásztól és a lelkiismeret-furdalástól, amik – mint mondja – elevenen akarták felfalni őt. „Nagyjából ebben az időben próbáltam először a metamfetamint, és ekkor találkoztam először Ashley-vel is” – mondja, majd hozzáteszi, a fiatal lánnyal hamar egymásba szerettek, aztán évekig éltek egy se veled, se nélküled kapcsolatban – miközben szinte egyiküknek se volt egy tiszta pillanata se.

A most 30 éves Brentet végül kábítószerrel kapcsolatos visszaélések és terjesztés miatt letartóztatták, majd 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Két év után, 2016-ban feltételesen szabadlábra helyezték, amit Ashley-vel és egy kiadós betépéssel ünnepelt. „A következő hónapokban hol egyfolytában drogoztam, hol próbáltam tiszta maradni. Az utóbbira a rendszeres drogtesztek miatt volt szükség.”

Miután kis híján megbukott az egyik teszten, Brent három évvel ezelőtt elhatározta, hogy leszokik a drogról. „Azt mondtam Ashley-nek, hogy új életet szeretnék kezdeni, és megkérdeztem tőle, lenne-e kedve elkísérni ezen az úton. Igent mondott.” Brent bevallja, aznap este még betéptek egyszer, de azóta nem nyúltak a szerhez.

A házaspár a Todaynek elmondta, hogy a leszokás első éve valóságos pokol volt: csak azért nem esett vissza egyikük sem, mert ott voltak egymásnak. „Amikor az egyikünk elgyengült, a másik tartotta benne a lelket. Emellett sokat segített az is, hogy megszakítottunk minden kapcsolatot azokkal a »barátainkkal«, akik drogoztak, vagy akikhez csak a drog kötött.”

Hol tartanak most? Brent befejezte a gimnáziumot, leérettségizett, és most az otthonukhoz közeli gyárban dolgozik: fűtést, ventilátorokat és légkondicionálókat szerel, miközben Ashley – akit időközben feleségül vett – ápoló a helyi kórház intenzív osztályán. „Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy visszanyerjük a környezetünk bizalmát, amit az elmúlt tíz évben a drog miatt elveszítettünk. És persze nagyon szeretnénk egy saját lakást is” – vallja be Brent, aki álmában se gondolta volna, hogy a közösségi oldalukon megosztott előtte-utána képeik ilyen sokakat inspirálnak majd. „A legjobban azoknak a hozzászólásoknak örülök, amik arról szólnak, hogy a szerző a képek hatására eldöntötte, kezébe veszi az életét, és hozzánk hasonlóan leszokik.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top