Család

Szívszorító leveleket írt drogos anyjának a magára hagyott kislány

A nő rendszeresen egyedül hagyta 9 éves kislányát és 2 éves kisfiát.

Bíróság elé állt Nagy-Britanniában egy anya, aki többször is magára hagyta 9 éves kislányát és 2 éves kisfiát, amíg ő inni és drogozni ment. Ez idő alatt a 9 éves kislánynak kellett ellátnia a 2 éves öccsét.

A vádirat szerint olyan is előfordult, hogy két teljes napra egyedül hagyta a gyerekeket, a kislánynak ekkor az ablakon kellett kimásznia, hogy egy szomszéd segítségét kérje, az anya ugyanis egyszerűen rájuk zárta az ajtót. Egy alkalommal végül a kislány átvitte az öccsét a nagynénjükhöz. Amikor megérkeztek, a nagynéni észrevette, hogy a gyerekek lázasok, a kislányon pedig bolhacsípések voltak – írja a Metro.

A bíróságon az is elhangzott, hogy a kislány különböző üzeneteket írt, így próbálta rávenni az anyukáját arra, hogy gondoskodjon róluk. Az egyik így szólt:

Egész éjszaka utánad sírtunk, nagyon aggódom érted.

Egy másikban pedig azt írta:

Anyu, hol vagy? Nagyon hiányzol. Sírtam, és nagyon szomorú vagyok. Ébressz fel, amikor hazaértél. Köszönöm, mami!

Az anya ügyvédje azt állította, hogy védence példás édesanya volt egészen 18 hónappal ezelőttig, amikor is a gyerekek édesapja elhagyta őket.

A szomszédok végül értesítették a rendőrséget. A kiérkező egyenruhások szerint a ház koszos és rendetlen volt, a padlót sem lehetett látni a sok szeméttől. A gyerekek közölték a rendőrökkel, hogy az anyukájuk két napja nem jött haza, pedig nekik azt mondta, hogy csak bevásárolni megy. Az édesanyára végül 5 kilométerrel odébb találtak rá egy házban.

Az anyát végül 8 hónap börtönre ítélték, két évre felfüggesztve, és részt kell vennie egy rehabilitációs programon is. A bíró azt mondta, azért nem zárja őt börtönbe, mert a gyerekek így csak még többet szenvednének.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top