Életmód

Egy éve nem nyithat ki a rákbeteg büfés

A családnak lassan már tartalékai sincsenek.

Hiába üzemeltetné büféjét, tavaly ősszel elzárták a vizet. Így járt egy dunaújvárosi vállalkozó – számolt be az RTL Híradó. Az uszoda felújítása miatt lassan egy éve nem kap vizet, pedig érvényes szerződése van a vízszolgáltatóval.

A dunaújvárosi Pál Zoltán Gábor a rendszerváltáskor vásárolta meg a büfét, mely – elmondása szerint – két család megélhetését is biztosította egészen tavaly őszig, amikor is minden előzetes értesítés nélkül elvágták a vízcsövét. Akkor kezdték el ugyanis felújítani a mellette levő uszodát. A büfés a történtek után egyből ment a vízszolgáltatóhoz, ahol azt közölték vele, hogy ő alvízmérő volt az uszodán belül, ezért az uszoda azt csinál vele, amit akar; ha pedig kell neki víz, akkor 2 millió forintért kiépítenek neki egy fővízmérőt.

A büféje melletti uszoda a Modern városok Program keretében újul meg. A férfi pedig, aki áttétes rákbetegséggel küzd, bevétel nélkül maradt.

Pál Zoltán Gábor ügye eljutott az önkormányzatig is, ahol tavaly decemberben meg is szavaztak rá 4 millió forintot. Ebből elmondása szerint egy kivitelezési tervre futotta, ám a tényleges kivitelezés nem történt meg, pedig a Pál családnak lassan már tartalékai sincsenek. Két gyermeket nevelnek panellakásukban gyes-ből, családi pótlékból és rokkantsági ellátásból. A rákkal küzdő férfi ezért is akarta kiadni büféjét, mert dolgozni nem tud.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top