Életmód

Lubics Szilvia: „Volt, hogy hallucináltam a versenyen”

Élete legkeményebb versenyén van túl a sportoló. Összesen 4-5 órát aludt.

„Az utolsó éjszaka és reggel pedig már biztos voltam benne, hogy beérek, nagyon boldog voltam. Sosem voltam még ennyit kint egy pályán, sosem voltam még ennyire magamra utalva, sosem tettem még meg egyben ekkora távot. Igaz ez nem is egy klasszikus futóverseny volt, egészen más kihívásokkal kellett megküzdenem, mint eddig” – írta Lubics Szilvia, akinek sikerült teljesíteni a Bigfoot 200 nevű ultraterepfutó-versenyt.

A Spartathlon-győztes sportoló azt írta, sosem volt még ilyen kemény versenye, orkánerejű szél, jeges eső, 14 ezer méteres szintkülönbség nehezítette a pályát, volt, hogy hallucinált, azt sem tudta, kicsoda. Egyedül ment, sok más sportolónak teljes stábja volt. „Azoknak, akik egyedül teljesítették a távot, nem is a mostoha körülmények, a vihar, a táv és a szintemelkedés volt a legnagyobb ellenfelük, hanem a kialvatlanság és a fáradtság miatt a saját agyuk. Nem véletlen, hogy a benevezett futók egyharmada feladta a versenyt” – írta.

Lubics a teljes verseny alatt összesen 4 vagy 5 órát aludt, negyedórákra pihent meg, először 48 óra után.

(Kiemelt kép: Lubics Szilvia/Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top