Életmód

„Sose gondoltuk, hogy egy év alatt születhet négy gyerekünk, pedig ez történt”

Tracy Caliendo azt írja, csak az után tudatosult benne, hogy alig 13 hónap alatt lettek többszörös szülők, mikor kiderült, az ötödik gyerekükkel terhes.
terhesség ikrek béranya vallomás

Miután négyszer is hiába próbálkoztak a mesterséges megtermékenyítéssel, Tracy Caliendo és férje már-már feladta a reményt, hogy valaha bővíthetik majd a családjukat. A párnak akkor már volt egy kisfia, de minden vágyuk volt, hogy legyen egy második gyermekük is – derült ki Tracynek a Scary Mommy oldalára írt őszinte vallomásából.

Mikor a négy sikertelen mesterséges megtermékenyítés után végül teherbe estem, sokáig képtelen voltam megnyugodni. Rettegtem a vetéléstől, attól, hogy ez a terhességem is úgy végződik majd, mint az előzőek. Talán pontosan ezért ragaszkodtam a béranyához is. Biztosra akartam menni” – magyarázza az immár ötgyerekes anyuka, aki a mai napig nehezen dolgozza fel, hogy kicsit több mint egy év leforgása alatt egygyerekes szülőkből ötgyerekes szülők lettek.

Tracy írásából kiderül, férjével sokáig töprengtek a béranyakérdésen, végül belátták, mindketten nyugodtabbak lennének úgy, ha két embriót rábíznának egy béranyára. „A korábbi vetélések miatt kétségbe voltam esve, plusz beláttam azt is, hogy az évekkel az esélyeim tovább csökkentek.”

A pár végül hosszas tépelődés után két embriót bízott az általuk kiválasztott béranyára, eközben pedig minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy Tracy terhessége is komplikációktól mentes legyen. „Aki ismer, az tudja, hogy meglehetősen kontrollmániás vagyok: szóval, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, még jobban igyekeztem figyelni arra, hogy mennyit mozgok, pihenek, hogy mit és mikor eszem. És nemcsak magamra vigyáztam, de a béranyánkra is. Napi szinten hívogattam, hogy megbizonyosodjak, minden a legnagyobb rendben van vele” – vallja be Tracy, aki elismeri, ezzel a viselkedésével bizony túllőtt a célon.

Végül a férje unszolására sikerült egy kicsit lelazulnia, minden bizonnyal így történhetett, hogy röviddel az után, hogy megszületett az egészséges kislánya, és az általuk felkért béranya is világra hozta ikerlányaikat, Tracy természetes úton is teherbe esett: ezúttal egy kisfiúval. „És ami az egészben a legdurvább, hogy négy gyerekkel – egy kiskamasszal és három csecsemővel – még egész menedzselhető volt az életünk. Végül az ötödik gyerek, a kisfiunk, Dylan volt az, aki borított mindent.”

Tracy azt mondja, a kisfiú születése óta mindent, de tényleg mindent meg kell tervezniük. „Vasárnap mindig leülök a legidősebb fiunkkal, aki most már 12 éves, és átbeszélem vele a következő hét különóráit és programjait. És ez persze csak a kezdet: a férjem szerencsére hatalmas segítség, mindig felosztjuk a ház körüli teendőket, a bevásárlást, a takarítást és a kerti munkákat, de a babákkal kapcsolatos feladatokat is.

Beismerem, hiába az egyébként elképesztően szigorú rendszer, sokszor nálunk se működik a dolog. És akkor beüt a káosz. És egy ilyen napot követően sokszor már sírni tudnék a fájdalomtól. Aztán emlékeztetem magam arra, mennyit küzdöttünk azért, hogy ilyen családunk legyen, és sírás helyett inkább összekapom magam, miközben gondolatban kalapot emelek minden szülő, különösen azok előtt, akik egyszerre több picit is nevelnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top