Életmód

Popper Péter: „Egy család nem tud meglenni családfő nélkül”

A 2010-ben elhunyt, máig népszerű pszichológus szerint, ha egy férfi nem vállalja a rá kirótt felelősséget, könnyen szétcsúszhat a család.

Popper Péternek,  a 2010-ben elhunyt, de máig rendkívül népszerű pszichológusnak a gondolatait osztotta meg olvasóival a Diamonds Caféblog szerzője. Popper szerint azok a családok, amelyekben a férfi nem vállalja a rá testált felelősséget, könnyen darabjaikra hullanak.

Popper Péter pszichológus 2001-ben (MTI Fotó: Sándor Katalin)

„Elnézést kérek, de egy család sem tud meglenni családfő nélkül – érvelt Popper. – És ha egy férfi nem vállalja a családfő szerepet, az úgy átcsúszik a nő kezébe, mint a sicc. Vagy átcsúszik a hároméves gyerek hisztériájának a kezébe, aki elkezd szabályozni. Én azt látom például mint pszichológus, hogy rengeteg gyereknek nincs semmi más baja, mint hogy nincs olyan erő az életében, aki azt mondaná, nem. Eddig, öregem. Nincs tovább! Miért? Mert én így akarom.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top