Életmód

144 eldobható fogkefét vásárolt a gyerekeinek, megkapta érte a magáét

Környezetszennyező magatartása és lustasága miatt kritizálták az anyát.

Egy amerikai anya büszkén újságolta egy Facebook-csoportban, hogy 144, egyesével csomagolt műanyag fogkefét vásárolt a gyerekeinek. Az egyszer használatos fogkefék gyárilag át vannak itatva fogkrémmel, így megkönnyítik a gyerekek számára a fogmosást.

„Kötelező a háztartásban. Nincs több elpazarolt fogkrém és feltakarítani való rendetlenség. Csomagolj ki egyet, moss fogat, majd dobd ki” – írta a nő.

fogkefe csomag

Forrás: Twitter@megantrautman

A csoport egyik tagja, Megan Trautman viszont már nem volt annyira elragadtatva. Olyannyira nem, hogy Twitter-oldalán ki is akadt a környezetszennyező termék miatt.  Hozzátette, hogy az anya a csoportban azzal védekezett, hogy  a műanyag újrahasznosítható. Ő azonban ezt a választ nem fogadja el.

„Évente 300 tonna műanyagot termelünk, és ennek csak a 10 százaléka újrahasznosítható” – írta.

A témát igencsak felkapták a közösségi oldalon, akadtak, akik a posztolóhoz hasonlóan a környezetszennyezés miatt kritizálták az anyát, mások viszont azért (is), mert lusta.

„Úgy gondolom, a hétköznapi embereknek nem szabadna engedni, hogy ilyesmit vásároljanak, csak a fogorvosi rendelőknek vagy a rászorulóknak” – írta valaki.

A kutatók becslései szerint egy átlagember évente több mint 74.000 darab műanyag részecskét fogyaszt. A valaha gyártott műanyagoknak pedig csak kb. 9 százalékát hasznosították újra.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top