Életmód

A Mr. Gay Hungary győztese videóban mesél arról, hogy megverték mássága miatt

Pusztai Olivér modellt mássága miatt verték meg.

Pusztai Olivér modell, a Mr. Gay Hungary győztese csatlakozott a Háttér Társaság gyűlölet-bűncselekmény kampányához. Tegnap jelent meg egy videó a YouTube-csatornáján, amelyben elmeséli, hogyan verték meg mássága miatt.

Fotó: istockphoto

A hivatalos statisztikák szerint évente mindössze néhány tucatnyi gyűlölet-bűncselekményt regisztrálnak Magyarországon, aminek egyik fő oka, hogy az áldozatok nem merik jelenteni az őket ért támadásokat. Éppen ezért ezek a történetek rejtve maradnak a nyilvánosság előtt, ami még inkább erősíti az áldozatokban azt az érzést, hogy nincs értelme a hatóságokhoz fordulni” – írja a Blikk.

„Ezen változtatnunk kell, hiszen az LMBTQI-embereknek is joguk van ahhoz, hogy félelem nélkül, biztonságban éljék mindennapjaikat az életük minden területén – írja a Háttér Társaság közleményében. – A Háttér Társaság mostani kampányával többek között azt szeretné elérni, hogy az áldozatok merjenek beszélni a velük történtekről, hiszen a gyűlöletet nem hagyhatjuk következmények nélkül. Éppen ezért a kampány honlapján lesz lehetőség arra, hogy az áldozatok vagy a szemtanúk anonim módon elmondják, ha korábban hasonló helyzetbe kerültek.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top