Életmód

Hat éve ráomlott a gyerekükre a fal a bölcsődében, azóta sem kaptak kártérítést

A miskolci bölcsődében történt baleset miatt Bálint maradandó sérüléseket szenvedett, a család kálváriája pedig még mindig tart.

Hat évvel ezelőtt, 2013 májusában egy miskolci bölcsőde teraszán leomlott a fal az ott alvó gyerekekre. Hat bölcsődés megsérült, a legsúlyosabban az akkor hároméves Bálint.

A gyereknek eltört a combcsontja, maradandó sérülései lettek, az egyik combcsontja hosszabb, mint a másik. Emiatt folyamatos gyógytornára szorul, sarokemelőre van szüksége, és gerincferdülése is kialakult. Bálint most negyedikes az iskolában, de még mindig viseli a baleset következményeit – írja a Hvg.hu.

Az épület mennyezetérõl leszakadt vakolat darabjai láthatók a fal mellé helyezett ágyakon a miskolci Bokréta utcai bölcsődében 2013. május 7-én (Fotó: MTI/Vajda János)

Annak idején hivatalból indult nyomozás az ügyben, de a rendőrség nem talált felelőst. Nem állapítottak meg bűncselekményt, ezért 2016 novemberében megszüntették a nyomozást. Négy évvel a baleset után a család megpróbált segítséget kérni az önkormányzattól.

Peren kívül egyösszegű kártérítést kértek, valamint segítséget a rehabilitációhoz. Utóbbi meg is történt, 2018-ra és 2019-re kaptak ingyenes uszodabérletet, a kártérítés ügye azonban még mindig húzódik.

Igazságügyi szakértőt rendeltek ki, a vizsgálat eredményére mostanáig kellett várni. Az önkormányzat ügyvédje ez alapján közölte velük, hogy – mivel a szakvélemény szerint a fiú állapota még javulhat – a kért kártérítésnek csak a harmadát ajánlják fel a családnak.

Bálint édesanyja, Zsuzsanna pontos összegről nem szeretett volna beszélni, de mivel a gyermeke talán élete végéig kezelésekre szorul, keveslik az összeget. Még nem döntötték el, elfogadják-e, de mivel a felajánlásnak több engedélyeztetésen kell átmennie, az sem biztos, hogy megkapják pénzt.

Vagyis a család kálváriája hat évvel a baleset után még mindig tart, ők pedig csak azt szeretnék, ha vége lenne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top