nlc.hu
Életmód
Bölcsődei bántalmazás

Fejbe dobott egy kisfiút, egy kislánynak pedig leragasztotta a száját egy bölcsődei nevelő Érden

Nem léptek közbe a kollégái.

Egy kisfiút fejbe dobott, egy kislány száját és az orrát pedig többször celluxszal leragasztott egy kisgyermeknevelő az Érdi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó bölcsődében – erről számolt be az Indexnek az egyik édesanya.

A bántalmazásokat a szülő szerint a többi nevelő is végignézhette, de nem léptek közbe. “Fejbe dobták a kisfiamat egy babzsákkal, amelyben tényleg bab volt” – mesélte az anyuka. A 3 éves kisfiát úgy megdobták, hogy bevérzett a szeme, állítólag jegelték is. Az eset napján azt mondták az anyukának, amikor a nap végén érte ment, hogy minden rendben. A szülőt arra kérték, kezelje bizalmasan az ügyet a bölcsőde jó hírnevének megőrzése érdekében. Az édesanya kérte, hogy adják ki számára az esetről készült iratokat, illetve fénykép- és kamerafelvételeket, de ezt szenzitív adatra való hivatkozással megtagadták. Az anyuka azt is elfogadhatatlannak érzi, hogy az igazgató és a gyermeknevelő nem mondta meg, hogy pontosan mikor történt a bántalmazás, ám később kiderült, hogy 11 napra rá értesítették.

Egy másik gyermeknevelőtől pedig megtudta, hogy egy másik gyermeket állítólag korábban többször is bántalmazott egy másik nevelő: celluxszal ragasztotta be a kislány száját, orrát vagy az egész fejét.

Az érdi önkormányzat vizsgálatot indított és elküldte a nevelőt, büntetőeljárás indulhat az ügyben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top