Életmód

Teleette magát műanyaggal, éhen halt a floridai bébiteknős

A teknőst Boca Ratonban, Florida államban találták meg. A hüllő gyomrában több mint száz műanyag darabka volt.

A Gumbo Limbo Nature Center által megosztott fotón egy álcserepes teknős látható, mellette a gyomrából kiszedett rengeteg műanyag, ami a halálát okozta. A teknőst – mint írja az MTI –  Emily Mirowski, teknősrehabilitációs asszisztens vizsgálta meg, mielőtt elpusztult, majd a boncolás után az állat gyomrában rengeteg különböző műanyagot talált a lufidarabtól a műanyag palackcímkéig.

A szakértő szerint nem ez az első alkalom, hogy a nagy mennyiségű műanyagfogyasztástól a teknősök alultápláltak lesznek. Sajnos a tengerben úszó műanyagok nagy része pont úgy fest a teknősök számára, mint a táplálék. „A műanyagtól a gyomrukban olyan érzése lesz a teknősöknek, mintha jóllaktak volna, ezért nem veszik magukhoz a kellő mennyiségű táplálékot a túléléshez” – nyilatkozta Mirowski. A szakértő hozzátette, a probléma csak akkor fog megoldódni, ha mi, emberek, felhagyunk a műanyagok vásárlásával és azok helytelen felhasználásával.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top