Életmód

Bréking! Plus size modellt szerződtetett a Victoria’s Secret

Ami régóta aktuális lett volna, végre megtörtént.
Ali Tate Cutler

Történetében először plus size modellt szerződtetett új kampányához a Victoria’s Secret. A 48-as konfekcióméretű Ali Tate Cutler a márka néhány ismert angyalával együtt jelenik meg a Bluebellával együttműködésben készült kollekció reklámanyagaiban.

Az elmúlt néhány hónap nagy változásokat hozott a világ első számú fehérneműmárkájának életében, amire szükség is volt. Mint ismeretes, tavaly novemberben jókora botrányt kavart, amikor Ed Razek, a Victoria’s Secret marketingvezetője a Vogue-nak adott interjújában leszögezte, hogy plus size modelleknek és transszexuálisoknak nincs helyük a márkánál. A kirekesztő hozzáállás nagyon nem jött be a cégnek, tavalyi divatbemutatójukat az Egyesült Államokban mindössze 3,27 millióan nézték a tévében, ami a legalacsonyabb nézettség volt a show történetében. Május közepén aztán kiderült, hogy a televízió többé nem is sugározza majd a show-t. 

Augusztusban aztán a márka felvette első transznemű modelljét, Valentina Sampaiót, illetve kiderült az is, hogy tavalyi botrányért, illetve a meglehetősen elavult, homogenizált és szexista márkaképért felelős Ed Razek nyugdíjba vonul.

Mindezk után egy plus size modell szerződtetése volt a következő, logikus és várható lépés, íme, meg is történt.

(Nyitókép: Noam Galai/Getty Images for Beyond Yoga)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top