Életmód

Méregdrága edzőcipőket adományoznak a hajléktalanoknak

Több tízezer forintos, szinte vadonatúj darabokat osztanak szét a rászorulók között.

Miután a London déli részén élő Moosa Nsubuga áttért az iszlám hitre, sokkal fontosabb lett az életében a jótékonykodás, az elesettek segítése. Rendszeresen adományozott, de feltűnt neki, hogy mások gyakran silány minőségű ruhákat, cipőket adnak a rászorulóknak.

A férfi ezért a barátaival kitalálta, hogy hátrányos helyzetű fiataloknak és hajléktalanoknak ajándékoznak vadonatúj, drága edzőcipőket. A Resole nevű kezdeményezésben nem leharcolt darabokat adományoznak, hanem például Adidas, Nike, Gucci csukákat, amelyek úgy néznek ki, mintha most vették volna ki őket a dobozból, és 30-60 ezer forintba kerülnek.

 

Az ötlet onnan jött, hogy Nsubuga észrevette, rengeteg alig hordott sportcipő lapul a szekrényében. Aztán megkeresett más cipők iránt rajongó sneakerheadet, akik szintén segítettek.

Egy jobban sikerült hónapban akár 150-200 pár cipőt is szétosztanak. Az pedig elmondhatatlan, mennyi önbizalmat és örömet ad a rászorulóknak, ha egy patika állapotú, menő csuka van a lábukon.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top