Életmód

Ezért dicsérték meg az állatvédők II. Erzsébetet

Egy könyvben derült fény arra, mit nem tesz mostantól a brit uralkodó.
Jó ideg karanténban maradhat Erzsébet királynő.

Megdicsérte II. Erzsébet angol királynőt a PETA nemzetközi állatvédő szervezet kedden, mert az uralkodó állatprém helyett műszőrmével díszített ruhát visel.

Angela Kelly, aki hosszú ideje felel a királynő ruhatáráért, egy új könyvben szólt arról, hogy II. Erzsébet nem akar többé állati szőrmét hordani. A The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe (Az érme másik oldala: a királynő, az öltöztető és a gardrób) című könyvben Kelly azt írja: „ha őfelségének különösen hideg időben lesz elfoglaltsága, amelyen meg kell jelennie, 2019-ben már műszőrmét fog viselni, hogy melegen tartsa”.

A Buckingham-palota közleményében hangsúlyozta, hogy a királynő számára tervezett új ruhákhoz már nem használnak többé állati prémet, csak műszőrmét. Ugyanakkor hozzáfűzték, ez nem azt jelenti, hogy II. Erzsébet meglévő ruhatárából eltávolítják a szőrméket, és az összes szőrmés ruhadarabját lecserélik. „A királynő továbbra is hordani fogja ruhatára meglévő darabjait” – írták.

A PETA brit szervezete hangsúlyozta, hogy a királynő elhatározása összhangban áll sok előrelátó fogyasztó, vállalkozás és nemzet gondolkodásával, amelyek felismerték, hogy az innovatív műszőrmék használata jobb a környezetnek, és megóvja az állatokat a sanyarú sorstól és a véres, fájdalmas haláltól.

Az állatvédők szóvá tették, azt is fontolóra kellene venni, hogy a királynő testőrségének medveprém kucsmáját – amelyet Kanadában kilőtt medvék bundájából készítenek – ugyancsak műprémre kellene cserélni.

(MTI)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top