Életmód

Időjárás: ne hagyd otthon az esernyődet!

Lesz némi napsütés a hétvégén, de többnyire borongós, esős, igazi őszi időjárás várható.

Változékony, de hamisítatlan őszi időjárásra számíthatunk a hétvégén – olvasható a Kiderül.hu előrejelzésében.

Szombaton az Alföldön megnövekszik a felhőzet, de a pára, köd megszűnése után a Duna-Tisza közén néhány órára, a Tiszántúlon hosszabb időre kisüt a nap.

A Tiszántúl kivételével több helyen fordulhat elő eső, zápor. A déli, délkeleti, majd az északira forduló szél többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet általában 10 és 17 fok között várható, sőt a Tiszántúlon 18, 20 fok is előfordul. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap kezdetben borult lesz az ég, majd a déli óráktól dél, délkelet felől csökken a felhőzet, de a Dunántúl északnyugati felén este is sok lesz a felhő. A nap első felében sokfelé várható eső, zápor, keleten és középen akár az ég is megdörrenhet, majd északnyugat felé szorul vissza a csapadékzóna.

A Dunántúlon az északnyugati, nyugati, másutt a délnyugati, déli szél lesz élénk, olykor erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 19 fok között alakul, délkelet felé haladva a magasabb értékekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top