Életmód

Lefeküdt a férjével, kis híján belehalt

Anafilaxiás sokkot kapott a szex miatt.

A 46 éves nő az együttlét után émelygésre, hasmenésre, izzadásra és végtagviszketésre kezdett panaszkodni: amikor a nőnek már a lélegzetvétel is nehezére esett, a férje úgy döntött, kórházba viszi őt. Az orvosok az asszonyt először vérmérgezéssel kezelték, csak később jöttek rá, hogy az életét veszélyeztető tüneteket penicillinallergia okozza.

Ahogy az később kiderült, az asszony, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, gyerekkora óta súlyosan allergiás a penicillinre. Tudta, hogy az egészsége érdekében el kell kerülnie ezeket a készítményeket, ám arról fogalma sem volt, hogy a férjének is.

Így történhetett, hogy a nő végül egy olyan készítménytől kapott anafilaxiás sokkot, amit a férje szedett, és aminek egyik allergén anyaga bekerült az ondójába. Szerencsére a gyors orvosi ellátás megmentette az asszony életét; a kezelést követően a tünetei elmúltak, ám ezek után egészen addig nem bújhatott ágyba férjével, amíg a férfi abba nem hagyta az allergiás reakciót kiváltó gyógyszer szedését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top