Életmód

Több száz kilométert gyalogolt egy postás a nyugdíjasokért

A jakutföldi hős 10 napon át ment hóban-fagyban, hogy kézbesíthesse a nyugdíjakat.

Kezdjük az alapoknál: Jakutföld az Oroszországi Föderáció része, és majdnem teljes területe az örök fagy birodalmához tartozik. Az átlagos januári középhőmérséklet mínusz 50 fok, de előfordult már mínusz 67 is. Nagy meleg a héten sem várható, mutatjuk:

Szóval ezen a tájon él egy postás, Afanaszij Poljatinszkij, aki, miután a postahivatal összes járműve beadta a kulcsot, gyalog vágott neki a vidéknek összesen 97 kiló pakkal, valamint egy fegyverrel, ha medvék kereszteznék az útját – számolt be a Siberian Times nyomán az Index.

Az eset amúgy még májusban történt, de mivel Afanaszij nem látott benne semmi rendkívülit, csak most derült ki.

„Döntenem kellett, mit tegyek, mert tudtam, hogy az emberek szenvednének, ha nem kapnák meg a nyugdíjukat, ami a fő bevételi forrásuk az időseknek, éljenek akármilyen távoli falvakban is. Mivel más lehetőség nem volt, úgy határoztam, gyalog indulok útnak” – mondta a 27 éves hős a Siberian Timesnak.

A posta egyébként Szangarban található, a legtávolabbi pont pedig, ahova Afanaszij küldeményeket vitt, a 350 kilométerre fekvő Sayylyk volt. A terepviszonyok errefelé még tavasszal sem ideálisak, az áradások miatt nagy a sár, a téli álmukból ébredő medvék éhesek, szóval nem egy kéjutazás errefelé túrázgatni.

Afanaszij azonban – hol gyalog, hol a környék lakóinak segítségével autóval – épségben megoldotta. Miután a cuccokat kézbesítette, repülővel tért vissza munkahelyére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top