Életmód

Donald Trump nem érti az idő működését

Az Egyesült Államok elnökének problémája akadt egy viszonylag egyszerű helyzet értelmezésével.

Az USA 45. elnöke már többször tanúbizonyságát adta, hogy nem ő az Egyesült Államok legfényesebb intellektusú állampolgára. Nem akarnám a nyájas olvasót kilométeres listákkal fárasztani, de arra talán sokan emlékeznek, amikor Donald Trump elnök úr szabad szemmel nézett bele a teljes napfogyatkozásba, amiről köztudott, hogy tízből tíz szemész nem ajánlja.

Íme az Egyesült Államok elnöke, ahogy az épeszű emberekkel ellentétben a napfogyatkozást nézi, szabad szemmel (Fotó: Getty Images)

Trump már korábban tett olyan kijelentéseket, amelyekből vagy arra lehet következtetni, hogy van egy eltitkolt időgépe, vagy arra, hogy nem egészen van tisztában az idő fogalmával. Tavaly történt például, hogy az elnök külkereskedelmi politikájának, pontosabban a Kínával folytatott gazdasági háborúskodásának következményeként többek között a Harley-Davidson bejelentette, hogy bizonyos gyártóegységeit külföldre telepíti. A fékezhetetlen agyvelejű elnök ekkor mérgesen kijelentette, hogy a vásárlók akkorát csalódtak a vállalat döntésében, hogy ennek köszönhetően csökkentek a Harley-Davidson eladásai – 2017-ben!

Donald Trumpnak nem csak az idő működése okoz megfejthetetlen rejtélyt (Fotó: Getty Images)

Újra itt az idő!

Nos, az ingatlanokkal ügyeskedő üzletemberből elnökké avanzsáló Trump hétfőn újra bizonyította, hogy az idő múlásával úgy van, mint a nők egyenjogúságával: ismeretlen számára a fogalom, amikor ugyanis aláírta a nők választójogának centenáriumáról megemlékező speciális pénzérme kiadását jóváhagyó törvényt, különös kijelentést tett az MSNBC hírcsatorna értesülései szerint. Mielőtt azonban erre rátérnénk, következzen egy kis történelmi visszatekintés: az Egyesült Államokban 1919-ben fogadták el az alkotmány 19. kiegészítését, amely biztosítja a nők számára a választójogot – ezt azonban csak 1920-ban ratifikálták, így a centenárium jövőre lesz esedékes. Innentől lesz érdekes, amit Trump mondott a ceremónia során:

Kíváncsi vagyok, erre ilyen hosszú idő után miért csak most kerül sor. Nos, azt hiszem, a válasz az, hogy azért, mert most én vagyok az elnök, én pedig elintézem a dolgokat. Rengeteg olyan dolgot csináltunk már meg, amit még előttünk soha senki.

Nehéz szavakat találni erre, mint ahogy valószínűleg a Fehér Ház környékén is sokan vakarhatták a fejüket, hogy mégis hogyan adják az elnök tudtára, hogy nem azért adja ki az USA kormánya most az emlékérmet, mert Donald Trump személyére volt szükség, hogy végre-valahára megemlékezzenek a nők szavazati jogáért küzdő szüfrazsettekről, hanem pusztán azért, mert
jövőre lesz ennek éppen száz éve.

Trumpot azonban nem olyan fából faragták, hogy a szomszédba kelljen mennie, ha arról van szó, hogy dicséretet akar kicsikarni másokból. Amikor ugyanis az ünnepélyes ceremóniát követően Marsha Blackburn republikánus szenátor arra vállalkozott, hogy elmagyarázza az elnöknek a törvényalkotás folyamatának részleteit, Trump visszakérdezett:

Akkor erre miért nem került még sor hosszú idővel, évekkel ezelőtt?

A feltételezett választ az alábbi GIF segítségével ábrázoljuk:

GIF

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top