Életmód

Nyakunkon a tél, jövő héten már havazhat

A hétvégén még csak a hegyekben, hétfőn az ország északi, északnyugati felében várható havazás.

A hét vége felé lehűl a levegő, majd a jövő hét elején az ország több táján havazhat – írja a Kiderül.hu.

Csütörtökön több helyen és több alkalommal várható eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között alakul, de a déli határ közelében néhol 14, 16 fok is lehet.

Pénteken hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, szórványosan várható eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Szombaton a többórás napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk, helyenként futó záporral, főként északkeleten a hegyekben egy-egy hózáporral. Éjszaka -2 és +4 fok között, nappal 4 és 9 fok között valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap egyre többfelé alakul ki eső, az Északi-középhegység térségében néhol is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Hétfőn túlnyomóan borult idő lesz sokfelé csapadékkal: az esőt a nap második felében több helyen havas eső, hó válthatja fel. Az ország északi, északnyugati felében havazás, délebbre inkább eső, havas eső lesz jellemző. A lehulló hó előreláthatólag meg is marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top