Életmód

Durva átverés: idős embereknek azt hazudták, hogy halálos betegek

345 sértettől több mint 100 millió forintot csaltak ki az elkövetők azzal, hogy orvosnak adták ki magukat, majd halálos betegségeket diagnosztizáltak jóhiszemű áldozataiknál.

A büntetőpernek, mely a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon, 52 vádlottja és 345 sértettje van. Az idős sértetteket a csalók ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével telefonon vagy levélben keresték meg.

Az állapotfelmérés ürügyén orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők halálos betegségeket diagnosztizáltak náluk, és jóhiszeműségüket kihasználva azt mondták nekik, csak az általuk forgalmazott termékek gyógyítják meg őket – írja a Híradó.hu.

A megtévesztett idős emberek a halálos betegségtől való félelmükben megvásárolták a sokszor több százezer forintért felkínált termékeket. A vád szerint a 345 sértettől összesen több mint 100 millió forintot csaltak ki az elkövetők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top