Életmód

Drámai fotók és videók az eperjesi panelrobbanásról, összedőlhet a 12 emeletes ház

A város területén rendkívüli állapotot hirdettek, a tragédia következtében több lakó is a tetőre menekült. Közben kiderült, mi okozhatta az iszonyatos erejű gázrobbanást.

Mint arról beszámoltunk, rendkívül erős gázrobbanás történt péntek délben egy 12 emeletes lakóház felső részében a kelet-szlovákiai Eperjesen. A tragédiában – amelynek során akár össze is dőlhet a 12 emeletes ház – 5 ember meghalt, negyvenen pedig megsérültek. Az áldozatok száma azonban várhatóan nőni fog.

Fotó: MTI / AP / TASR / Frantisek Ivan

Ez volt az utóbbi 10 év legnagyobb szerencsétlensége Szlovákiában – írja a bumm.sk. Legalább 50 tűzoltóautó és mentőautó vett részt a mentésben, valamint több mint száz rendőr.

A parameter.sk úgy tudja, a liftakna megtelt gázzal, ez okozhatta az óriási robbanást a lakóházban; a rendőrség eljárást indított.

Fotó: MTI / AP / TASR / Frantisek Ivan

Óriási problémát jelent, hogy leszakadtak a lépcsők, a tűzoltók ezért csak kívülről tudtak bejutni a lakásokba. A legfelső négy emeleten teljesen kiégtek a helyiségek.

A városban válságstábot állítottak fel, amely gondoskodik a fedél nélkül maradottak elszállásolásáról, étkeztetéséről és egyéb szükségleteinek ellátásáról.

Kiemelt kép: MTI / AP / TASR / Frantisek Ivan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top