Életmód

50 évvel a születésük után találkoztak a kórházban összecserélt gyerekek

Clarence Peter Hynes és Craig Harvey Avery egy véletlenszerű találkozásnak köszönhetően tudta meg, hogy rossz családhoz kerültek.

Ötven évvel a születésük után találkozott két elcserélt gyerek – írja CBC híre alapján a 24.hu. Clarence Peter Hynes és Craig Harvey Avery az új-fundlandi Come By Chance kórházában született – ugyanazon a napon, 1962. december 8-án. Mindketten vidéki nagycsaládokhoz kerültek, egyikőjüknek hat, a másikuknak hét testvére volt.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Visszatekintve furcsa, hogy senkinek sem tűnt fel, valami nincs rendben a gyerekekkel: Avery testvéreivel ellentétben magas, szőkés és világos bőrű volt, Hynestről pedig, amikor a kilencvenes években Avery falujában dolgozott, mindenki azt hitte, hogy elcserélt sorstársa családjának a tagja, mert annyira hasonlított rájuk.

Mindketten az olajiparban helyezkedtek el, és 2014-ben ugyanannál a cégnél kötöttek ki. Valószínűleg így sem derült volna fény a titokra, ha nem veszik fel a céghez Avery feleségét, Tracey-t, akit nagyon emlékeztetett Hynes a férje egyik testvérére. Amikor Hynes megtudta, hogy Tracey férjét Averynek hívják, elmesélte neki, hogy a kilencvenes években mindenki az Avery család tagjának hitte. Később az is kiderült, hogy mindketten ugyanazon a napon és ugyanabban a faluban születtek.

Tracey-nek már a hasonlóság is szöget ütött a fejében, és ez csak még inkább megerősítette abban, hogy valami nincs rendben, de Averyt sem hagyta nyugodni az ügy, ezért elvégeztetett magán és az egyik testvérén egy DNS-tesztet, amiből kiderült a fájdalmas igazság: akit mindig is a testvérének hitt, még csak nem is a rokona.

A két férfi szülei ekkor már nem éltek, így őket nem tudták megkérdezni. Avery felvetette Haynesnek, hogy ő is végeztessen el egy tesztet, de ő nem volt  hajlandó erre, azt mondja most, akkoriban nem akart abban hinni, hogy valami hiba történhetett. Végül mégis belement, és kiderült, Haynes DNS-e Avery testvérével egyezik meg, míg Averyé Haynes egyik testvérével.

Mindkét férfit összezavarta az igazság. „Ötvenhat éven keresztül egy család mellett nősz fel, aztán hirtelen kiderül, hogy ők nem is a családod. Sok álmatlan éjszakát jelentett ez nekem” – mondta Avery. A legrosszabb szerintük az, hogy nem tudják, milyenek voltak az igazi szüleik, és még csak nem is az ő hibájukból, ezért az ő esetük más, mint amikor másnál az derül ki évtizedek után, hogy örökbe fogadták. Mindez nemcsak rájuk volt komoly hatással, hanem a családjukra is, van, aki még mindig küzd azzal, hogy elfogadja a helyzetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top