Otthon

DNS-tesztből derült ki, hogy férj és feleség valójában féltestvérek

Az első közös gyermeküket váró házaspár egyik tagja sem tudta, hogy valójában ki a biológiai apja, ezért kíváncsiságból mindketten a DNS-teszt mellett döntöttek. Most fogalmuk sincs, hogy mitévők legyenek. Leginkább reménykednek, hogy a babájuk egészséges lesz.

„Kevés kellemetlenebb felismerést tudok annál elképzelni, mint mikor azzal vagy kénytelen szembesülni, hogy a feleséged valójában a testvéred. Vagyis nem, ennél már csak egy rosszabb forgatókönyv van: amikor kiderül, hogy a közös gyereketek is érintett” – kezdi nem mindennapi történetét egy nevét nem véletlenül elhallgató férfi a Reddit alapján a Daily Star magazin szerint. 

A férfi és a nő nyolc éve vannak együtt, nemrég házasodtak össze, és 2020 márciusára várják első gyermeküket. Az mindig is közös volt bennük, hogy nem ismerik a biológiai apjukat, aki egyikük életében sem vett részt, a neve még az anyakönyvi kivonatukban sem szerepel. Viszont a pár tagjai kíváncsiak voltak, ezért mindketten készítettek egy DNS-tesztet. Ekkor derült ki, hogy férj és feleség valójában féltestvérek.

„Az egymás iránt táplált érzéseink ennek ellenére nem változtak, ugyanúgy szeretjük egymást, és nem tervezzük, hogy szakítunk. Iskolás korunk óta ismerjük egymást, és együtt rengeteg nehézségen mentünk keresztül. Attól viszont tartok, hogy ami most kiderült rólunk, egészségügyi kockázatot jelenthet születendő gyermekünk számára. A feleségem gondolni sem akar az abortuszra, a terhességmegszakítás minden elvünkkel szembemegy. Így hát reméljük a legjobbakat” – vallotta be őszintén a kétségbeesett férfi.

„Ahogy azt sem tudom, mitévők legyünk a jövőben, azon túl, hogy nem vállalunk több gyermeket, még akkor sem, ha a gyermekünk egészségesen jön világra. Valószínűleg, ha szeretnénk még gyermeket, inkább az örökbefogadás mellett fogunk dönteni. Azt pedig a legnagyobb titokban fogjuk tartani, hogy valójában féltestvérek vagyunk, erről senkinek sem kell tudnia” – zárta a leendő édesapa a gondolatmenetet, majd az olvasók tanácsát, segítségét kérte, hogy ők mit tennénk a helyében.

(Képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top