Aktuális

Bezárják az otthont, ahol teherbe ejtettek egy gyerekkora óta kómában fekvő nőt

Az ápolók észre sem vették, hogy a nő terhes, amíg meg nem szülte a gyereket.

December végén az egész világot sokkolta a hír, miszerint miszerint egy arizonai otthonban megerőszakoltak egy vegetatív állapotban lévő, 29 éves nőt, és erre csak azután derült fény, hogy a nőnek kisfia született. Az áldozat – a Phoenixtől mintegy 205 kilométerre délkeletre fekvő rezervátumban élő San Carlos apacs törzs tagja – hároméves kora óta szorul ápolásra.

A phoenixi Hacienda HealthCare ápolási otthon illetékesei csütörtökön jelentették be, hogy az intézmény vezetése az otthon bezárása mellett döntött. A határozatot azzal indokolták, hogy a történtek után nem tudják fenntartani a 60 ágyas otthont.

A Hacienda közleménye szerint mielőtt bezárnának, Arizona állam illetékeseivel együttműködve gondoskodnak az otthon három tucatnyi páciensének elhelyezéséről.

Miután az esetre fény derült, a hatóságok azonnal elrendelték az otthon minden férfi alkalmazottjának DNS-vizsgálatát. Ezt követően nemi erőszak vádjával letartóztatták az otthon egyik ápolóját, a 36 éves Nathan Sutherlandet.

Az intézmény személyzete azt állította, hogy nem tudtak a várandósságról a szülés előtt. A Hacienda elnök-vezérigazgatója, Bill Timmons lemondott az eset miatt.  Az állam kormányzója felkérte az arizonai főügyészt, hogy indítson vizsgálatot a Hacienda ellen.

Az áldozat családja közölte, hogy magához veszi az újszülött gyermeket.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top