Életmód

Vaddisznó támadt kutyára a Hajógyári-szigeten

A vadállat ráadásul nincs egyedül, sőt valószínűleg kicsinyei is vannak, ezért fokozott óvatossággal érdemes a környéken járni.

A vaddisznó csütörtök este támadott meg egy kutyát, amelyet a gazdái a K-hídtól északra eső, kivilágított sétányon sétáltattak – írja az Index. A kutya éppen a labdája után szaladt, amikor a kicsinyét féltő vaddisznó megtámadta. Az agyara a vizsla térdébe fúródott, elvágta a szalagokat is. 

A sérült kutya sokkos állapotba került, a vaddisznót a kutya gazdái kiabálással riasztották el. A kutyát ezután orvoshoz vitték, ahol több órás műtétre került sor. Az állatorvos az Index értesülései szerint azt mondta, akár több hónapig is eltarthat, amíg a kutya felépül. 

Képünk illusztráció, de a kicsinyeit féltő vaddisznóval nem tanácsos ujjat húzni (Fotó: iStockphoto)

Rácz Ferenc Péter, Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyeletének igazgatója az Indexnek nyilatkozva elmondta, csütörtök este állatvédőktől értesültek a Hajógyári-szigeten élő vaddisznócsaládról. A felügyelet munkatársai csütörtökön és pénteken is ellenőrizték a szigetet, ahol nem találkoztak az állatokkal, de vaddisznó-nyomokat láttak a sárban. 

Rácz Ferenc Péter szerint Óbudán érzékelhető a vadállatok városiasodása, a felügyelet ezért a vadakat vonzó tényezők megszüntetésére fókuszál. A lakosságtól azt kérik, hogy ne etessék a vadállatokat, emellett a zöldhulladékot is szakszerűen helyezzék el, illetve az ingatlanokat határoló kerítéseket igyekezzenek vadbiztossá tenni. 

Az Óbudai Kutyás Egyesület javasolja, hogy a Hajógyári-szigetre a vaddisznók befogásáig se kutyával, se kutya nélkül ne menjen senki, a kicsinyeiket féltő vaddisznók ugyanis akár az embert is megtámadhatják. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top