Életmód

Ezt ne csináld, ha vendégségbe mész egy babához!

Ha a karácsonyi rokonjárás közben kisbabás családhoz is mész, vésd az eszedbe ezt a pár alapszabályt.

Valójában egyetlen fontos szabály létezik, ha babához mész látogatóba: abban a családban a szülők a döntéshozók és főnökök, ha a gyerekről van szó. Bármilyen jóindulattal is szólnál bele a dolgukba, jusson eszedbe, hogy a kéretlen tanácsot te sem szeretnéd hallgatni, ha a saját babádról lenne szó, és hogy a szülők fő célja az, hogy a lehető legjobb körülmények között tartsák a babájukat.

De ha ez nem lenne elég, részletezzük pár pontban, mit nem szabad csinálni babás látogatáskor.

1. Ne puszilgasd a babát!

Mindenki puszilgassa a saját gyerekét, az a biztos. A száddal ugyanis olyan kórokózókat adhatsz át egy idegen babának, amikre semmi szüksége. Nagyon cuki az a gyerek, de valahogy máshogy fejezd ki a rajongásodat iránta, ne puszilgatással.

2. Mosd meg a kezed!

Amint belépsz az ajtón, irány a mosdó. A kézmosás nem választható opció, hanem kötelező, ha babához mész látogatóba.

Fotó: iStock

3. Ne etesd meg a babát!

Vagyis csak akkor etesd meg, ha a szülei megkérnek rá. Főleg totyogó korú gyerekeknél jön elő a probléma, akik már esznek egy kevés szilárd ételt, hogy boldog-boldogtalan kínálgatni kezdi nekik azokat a dolgokat, amiket még nem szabadna enniük. Te legyél ennél okosabb, és a szülők megkérdezése nélkül ne adj nekik enni semmit.

4. Ne kritizáld, hogyan jött világra!

Az anyák teljes joggal harapnak azért, ha egy kívülálló beszól a császármetszésre, vagy arra, hogy szükség volt gátmetszésre szülés közben. Akárhogy is jött világra az a baba, nem kell az anya lelkébe tiporni feleslegesen.

5. Ne keltsd fel a babát!

Egy pici baba mellett a szülőknek azok a legértékesebb percek, amikor végre alszik a gyerek. Úgyhogy ha pont akkor érkezel látogatóba, amikor elaludt, akkor hagyd békén pihenni a babát és a szülőket is, eszedbe ne jusson kiszedni a kiságyból!

6. Ne menj látogatni, ha beteg vagy!

Neked lehet, hogy csak egy kis köhögés, de egy baba immunrendszere nem biztos, hogy meg tud birkózni vele. Majd mész látogatóba jövő héten, nem ér annyit az egész, hogy megfertőzz egy pici csecsemőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top