Életmód

Előzd meg a karácsonyi veszekedéseket egy ügyes kis dobozzal

Ha kerestél már kétségbeesetten ceruzaelemet, ragasztószalagot vagy épp ollót a karácsonyi készülődés utolsó utáni pillanataiban, akkor ezt az ötletet egész biztosan értékelni fogod.
karácsony ötlet doboz veszekedés

Papíron ezek az év legszebb napjai, amik elsősorban a családról, az együtt töltött minőségi időről, a nagy közös evésekről és a jól megérdemelt pihenésről kellene hogy szóljanak. Csakhogy, míg eljutunk addig, hogy végre boldog elégedettséggel dőljünk hátra a karácsonyfa árnyékában, sok minden elromolhat. És nyugodjunk meg, el is romlik majd, mert minden évben ez van.

Nálunk leggyakrabban az égősor minden bajok okozója. Ez az első, ami felkerül a talpba több órányi kitartó faragással beillesztett fára, és az első, amiről a kritikus pillanatban menetrend szerint kiderül, hogy nem működik: vagy azért, mert kiégett az egyik égő a sok közül, vagy mert lemerült az elem. Vagy mert simán sz*r. Mert ilyen is volt már. Egy szó mint száz, nálunk a 24-ei délutánhoz mióta az eszemet tudom hozzátartozik a tartalék égők, elemek és égősorok utáni vadászat, és a „hova a fenébe lett már megint elpakolva”, a „nem igaz, hogy nem emlékszel” és a „nyitva van még a bolt, le kellene menni” jelenet is.

Ezek után nem csoda, hogy ma reggel hatalmas vigyorral a fejemen olvastam annak az ausztrál anyukának az ötletéről, aki egy úgynevezett „karácsony reggeli dobozzal” veszi elejét a fent leírt vagy ahhoz kísértetiesen hasonló karácsonyi megőrüléseknek. Mint írta, a dobozba náluk évről évre azok a hasznos kis apróságok kerülnek, amikre a készülődés célegyenesében MINDIG szükség van, és amiknek ezen a napon valahogy MINDIG nyoma veszik, vagyis: tartalék ceruzaelemek, ragasztószalag, olló és csavarhúzó.

Egész egyszerűen zseniális. Az pedig pláne, hogy a kis doboz tartalmát mindenki úgy alakítja kedvére, ahogy neki tetszik. Semmi sem tiltja, hogy az elemek és a csomagoláshoz nélkülözhetetlen eszközök mellett mézeskalács, csokoládé vagy más instant boldogság is kerüljön a dobozba. Mi idén garantáltan kipróbáljuk. Ti?

(Ladbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top