Iskolabuszt vett a nagypapa, hogy tíz unokáját egyszerre vihesse iskolába

nlc | 2019. December 30.
A „nagypapa expressz” első hivatalos útja a téli szünet után lesz.

Egy oregoni nagypapa, bizonyos Doug Hayes karácsony előtt néhány nappal régi álmát váltotta valóra: busztulajdonos lett. Méghozzá nem is akármilyen; egy kimustrált iskolabuszt vásárolt magának, de főleg családjának, azért, hogy a jövőben tíz unokáját egyszerre is elvihesse az iskolába.

Kép forrása: Amy Hayes

A CNN amerikai hírcsatornának a nagypapa őszintén elmondta, unokái régóta szerettek volna reggelente iskolabusszal suliba menni. „Mind az öten az otthonuktól jó pár kilométerre levő magániskolába, a Paideiába járnak, ami egyelőre nem engedheti meg magának, hogy iskolabuszokat üzemeltessen. A kicsik sokszor jöttek haza azzal, hogy imádják a sulit, de még jobban szeretnék, ha lenne iskolabusz, és nem a szüleiknek kellene őket hozni-vinniük.”

A nagypapa a sokadik ilyen mondat után döntötte el: ha az iskola nem lép, majd ő fog. Az álom megvalósításában Dougnak lánya, Amy segített. „Nagyjából egy hónapig keresgéltünk, mire rátaláltunk a tökéletes járműre. Nem túlzás, azonnal beleszerettünk, mikor megláttuk a festését” – mondja Amy, majd hozzáteszi, miután megvették, kicseréltették a busz összes ülését, amikhez biztonsági öveket szereltettek be.

„Boldog vagyok, hogy ha csak egész kicsit is, de segíthettem megvalósítani apa álmát. Végig az lebegett a szemem előtt, hogy a »nagypapa expresszel”ó« mindennap minőségi időt tölthet majd az unokáival. Arról már nem is beszélve, hogy így tényleg lehetőségük lesz életre szóló, közös emlékeket gyűjteni.”

Exit mobile version