nlc.hu
Életmód
Édesanyja határozottsága mentette meg az egyéves kislány életét

Édesanyja határozottsága mentette meg az egyéves kislány életét

A gyereknek súlyos bakteriális fertőzése és vérmérgezése volt, az orvosok mégis órákig váratták őket.

Édesanyja határozottsága mentette meg egy egyéves walesi kislány életét – írja a Daily Star.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Rachael Pedrick egy nappal karácsony előtt vette észre, hogy a kis Holly megbetegedett: a gyereknek influenzaszerű tünetei voltak, ment a hasa, folyamatosan hányt, és erősen váladékozott a szeme.

Az aggódó édesanya azonnal felhívta a közeli ambulanciát, ahol azt mondták neki, pillanatnyilag nem tudnak időpontot adni, várja meg, amíg visszahívják. Közben a kislány állapota egyre romlott. „Nyolc óra telt el, és még mindig vártunk” – mesélte Rachel a Wales Online-nak.

Az anya úgy döntött, saját kezébe veszi az ügyet. „Elvittem Hollyt az orvoshoz, berontottam a szobájába, és ráförmedtem, hogy azonnal vizsgálja meg a gyereket. Amint megnézte, azonnal a Prince Charles kórházba irányított minket.”

Holly a kórházban töltötte az éjszakát, de másnapra annyira rosszul lett, hogy át kellett szállítani a cardiffi University Hospital of Walesbe. Édesanyja szerint Holly akkor már „teljesen élettelen volt” – mint kiderült, vérmérgezése és súlyos bakteriális fertőzése volt.

Az egyetemi kórház orvosai azonnal megműtötték a kislányt. „Ez volt életem két legnehezebb órája – mondta Rachel. – A műtét után azt mondták, ha nem vittem volna az orvoshoz, mostanra halott lenne.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top