Egészség

Hazaküldték a kórházból a hároméves kislányt, másnap meghalt

Az orvosok gyomorrontásra gyanakodtak, de sokkal nagyobb volt a baj.

Meghalt egy három éves kislány egy nappal az után, hogy a kórházból hazaküldték, mert az orvosok egyszerű gyomorrontásra gyanakodtak. Mire kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj, már késő volt. A gyászoló édesanya gyermeke elvesztése után fél évvel osztotta meg a történetét a nagyvilággal – írja a Daily Mail.

A skóciai Larbertben élő Lori Mullen március egyik reggelén vette észre, hogy kislányának, Harpernek magas láza és gyomorrontása van, a hasán pedig gyanús kiütések jelentek meg. Azonnal a kórházba sietett vele, de az orvosok hazaküldték őket. Az ügyeleten kicsit jobban lett a gyerek, ezért azt mondták nekik, a kiütések már enyhülnek, és csak a gyerek gyomra rendetlenkedik.

Másnap délután Harper szája bekékült, ezért az anyja felhívta a kórházat, onnan viszont előtte elküldték őket a háziorvoshoz. Ám a gyerek még a váróban összeesett, és mentőautó vitte kórházba. Mesterséges kómába helyezték, ekkor már vörös és fekete kiütések borították a hátát is. A kórházba érkezése után két órával meghalt, már nem tudták megmenteni.

A kislány halálát szepszis, azaz vérmérgezés okozta. A fertőzést okozó baktériumok ritka esetben egy apró sérülésen vagy vágáson keresztül is bejuthatnak a szervezetbe, és ha nem kezelik, halálos lehet. Az édesanya azért osztotta meg a történetét, hogy felhívja a szülők figyelmét a vérmérgezés veszélyeire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top