Életmód

Feladja amerikai karrierjét az Orange is the New Black sztárja, így harcol a klímaváltozás ellen

Yael Stone eddig folyamatosan ingázott az Egyesült Államok és Ausztrália között, most úgy döntött, visszaadja a zöldkártyáját.

Lemond a zöldkártyájáról az Orange is the New Black sztárja – írja az Index. Yael Stone eddig felváltva élt Ausztráliában és az Egyesült Államokban, de úgy érzi,  a folyamatos ingázással túlságosan megterheli a környezetet.

A színésznő a Twitteren jelentette be a döntést. Kedd reggel közzétett videójában azt mondja, alaposan átgondolta a dolgot, és rájött: személyes áldozatot kell hoznia a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.

Megértettük, hogy nem etikus, ha egyszerre két országban tartunk fenn egy életet” – idézte a lap Stone-t, aki környezeti igazságtalanságnak nevezte, hogy mostanáig ilyen gyakran utazott. Ezentúl Ausztráliában fog élni, és zöldkártya híján munkát sem vállalhat Amerikában.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Death and destruction here in Australia. It’s time to act. This is war.

Yael Stone (@yaelstone) által megosztott bejegyzés,

A sztár egy másik videóban a pusztító ausztráliai bozóttüzek miatt is szót emelt„Muszáj tennünk valamit, mert háborúban állunk, klímaháborúban. És az ellenség most először nem visel egyenruhát, amit könnyű lenne felismerni. A saját viselkedésünk lett az ellenségünk” hangoztatta.

Kiemelt képünk: Yael Stone az Orange is the New Black utolsó évadának New York-i premierjén (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top