Életmód

Mindennap megeszik egy tubus babapúdert ez az asszony

Az illatát és a krétás textúrát is nagyon szereti.

A brit Lisa Anderson 15 évvel ezelőtt, az ötödik gyermeke születése után néhány nappal egyszer csak megkívánta a babapúdert, és úgy döntött, megkóstolja. Az asszony rövidesen rá is kattant a hintőpor fogyasztására, annyira, hogy máig sem képes felhagyni vele. Napjában legalább negyvenszer megy ki a fürdőszobába, hogy babapúdert falatozzon, de éjszaka is vagy négyszer felkel ugyanezért. Mindennap el is fogy egy tubussal. Reggelizni és ebédelni nem szokott, csak napi egyszer eszik rendes ételt.

A 44 éves, ötgyermekes nő szorongással és depresszióval küzd. Egy évtizeden át még a volt párja előtt is titokban tartotta furcsa függőségét, pár hónapja azonban összeszedte a bátorságát, és eldöntötte, hogy szakemberhez fordul.

Lisa Anderson

Lisa Anderson (Fotó: Northfoto/SWNS)

Az orvos egy speciális evészavart állapított meg az asszonynál, az úgynevezett PICA-szindrómát, ami lényegében a nem emberi fogyasztásra való termékek iránti sóvárgást jelenti.

Lisa elmondta: leginkább az illata miatt kívánja a hintőport, de a krétás textúrát is szereti. A leghosszabb idő, amit kibírt púderevés nélkül, mindössze két nap volt.

A nő által előszeretettel fogyasztott babahintőpor fő összetevője a talkum, azaz por alakú magnézium-szilikát-hidrát, erről több tanulmány is bebizonyította, hogy rákkeltő lehet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top