Életmód

Hét iskola menzatartozását fizette ki a diák kulcstartók eladásával

Az fiú szülei és nagyszülei is beszálltak a kulcstartók elkészítésébe.

Egy amerikai diák kézzel készített kulcstartók eladásával szerette volna törleszteni az iskolája menzatartozását. Végül a befolyt összegből a saját intézményén kívül hat másik iskolán is tudott segíteni – írja a CNN híre alapján az Eduline. Keoni Ching a vancouveri Frankin Általános Iskola „Kedves Hetén” állt elő azzal az ötlettel, hogy kulcstartókkal szerezzen pénzt az ebédpénzhiányok kifizetésére. Az ötletet a San Francisco 49ers játékosától, Richard Shermantől vette át, aki 27 ezer dollárt ajánlott fel menzatartozásokra.

Fotó: Anton Murygin / Unsplash

Az 5 dolláros kulcstartókat a fiú a szülei és nagyszülei segítségével árulta, és nemcsak Vancouverből, de szerte az Egyesült Államokból érkeztek megrendelések a kézműves alkotásokra, végül több mint 300 kulcstartót adott el a család, ami után 4015 dollárt (átszámítva több mint 1,2 millió forintot) tudott adni a vancouveri Franklin Általános Iskolának. Sőt, az összegből a környék hat másik sulimenzájának tartozását is ki tudták egyenlíteni. 

Voltak vásárlók, akik 100 dollárt is adtak egy kulcstartóért, míg mások 100 dollárnyi kulcstartót vásároltak fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top