Életmód

16 éve felesége holttestével alszik egy férfi

Nem volt képes elszakadni tőle.

A vietnámi Le Van és felesége 1975 óta voltak házasok. Bár elrendezett házasság volt az övék, egymásba szerettek, és hét gyermekük született. Szerényen, de boldogan éltek, az asszony azonban 2003-ban hirtelen elhunyt. 

A temetés után a férfi hónapokon át felesége sírjánál töltötte ideje nagy részét, általában éjszakára is a temetőben maradt és a síron aludt. Felmerült benne, hogy alagutat ás a sírba, hogy minél közelebb lehessen a nejéhez. Egyik gyermeke azonban tudomást szerzett apja új alvóhelyéről és megtiltotta neki, hogy az éjszakákat a temetőben töltse.

A férfi azonban nem tudta elviselni a gondolatot, hogy elszakadjon imádott feleségétől. Egy nap ezért kiment a temetőbe és kiásta a nő földi maradványait a sírból, majd hazavitte. Otthon aztán gipszből, cementből, ragasztóból és homokból egy szobrot készített a test köré és betette azt közös ágyukba.

Le Van

(Forrás: Oddity Central)

Bár a gyerekei, később pedig a hatóságok is megpróbálták meggyőzni arról, hogy vigye vissza a maradványokat a temetőbe, Van erre nem volt hajlandó, így végül feladták.

A férj két évvel ezelőtt kerekesszékbe kényszerült, ám ez sem tartja vissza attól, hogy mindennap megtisztogassa, kisminkelje, és többször is átöltöztesse a neje holttestét tartalmazó szobrot. 

„Az emberek azt mondják, őrült vagyok, mert egy holttestet gondozok, de én határozottam hiszem, hogy velem van. Egészen addig vele fogok aludni, míg én is meg nem halok” – mondta Le Van.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top