nlc.hu
Életmód

Ezzel a női útmutatóval nyűgőzte le a férfiakat Beyoncé és Blake Lively!

„Mindig a férjedet tedd az első helyre!” – írja a 90-es évek meghatározó társkereső útmutatója

Az első The Rules kiadás 1995-ben jelent és olyan aranyszabályokat tartalmazott, amiket a kritikusok már 30 évvel ezelőtt is kissé idejétmúltnak tartottak. A könyv ennek ellenére bombasiker lett.

Olyannyira, hogy azonnal 27 nyelven és 4 millió példányban adták el, továbbá vitát robbantott ki Oprah műsorában, illetve hivatkoztak rá a Szex és New York sorozat egyik részében. A hírességek körében is népszerű lett az útmutató, Beyoncé beismerte, hogy „nekem bevált, de olyan pletykák is terjedtek, hogy Blake Lively  is a The Rules segítségével csábította el Leonardo DiCapriót – mondjuk ehhez biztosan hozzájárult Blake alig húsz felett járó életkora –, akivel aztán 5 hónapig együtt voltak. 

A szerzők, Ellen Fein és Sherrie Schneider most egy új, frissített útmutatóval jelentkeznek, ami ellentmondásosabb, mint valaha… Miközben az eredeti könyv arról szólt, hogy hogyan lehet meghódítani egy férfi szívét, ma a 63 éves Sherrie és 65 éves Ellen arról adnak tanácsot, hogy hogyan lehet a férjeket boldoggá és elkötelezetté tenni egy házasságban. 

midnig a ferjedet tedd az elso helyre, irja a the rules

Ellen Fein és Sherrie Schneider
(Fotó: Getty Images)

Vigyázat: az új útmutatótól az egekbe szökhet a vérnyomásod! Vegyük például ezt a tanácsot:

  • „Ha a férjed hülyeséget mond, ne válaszolj rá! Ellentétből nehezen lesz egyetértés. Gyakorold inkább a csendet!”

Vagy ezt:

  • „A romantikus kapcsolatok a biológián alapulnak, nem a pénzügyeken. Van egy hierarchia, ami az ősemberek idejére nyúlik vissza és ha túlságosan főnökösködsz, vagy túlságosan uralkodó típus vagy, akkor »elférfiatlanítod« a férjedet és a házasságotok szenvedni fog, ezért hagyd, hogy ő vegye át a vezető szerepet.”

És még mindig nincs vége:

  • „Éreztetni kell a férfival, hogy ő a főnök. Mondhatod, hogy ez szörnyű, de ez a valóság. Sokan mondják, hogy nem így kellene lennie, de ez csak vágyálom. Nőiesnek kell lenned, még akkor is, ha vezérigazgató vagy a munkahelyeden, mert egyetlen férfi sem akar olyan nővel lenni, aki férfiként viselkedik!”
midnig a ferjedet tedd az elso helyre, irja a the rules

Valami ilyesmire gondoltak a szerzők?
(Fotó: Getty Images)

Van helye az ilyen tanácsoknak a 21. században? 

A könyvek írása mellett a szerzőpáros személyre szabott tanácsadást is vállal, a 15 perces csomag durván 50 ezer forintba, míg a 6 órás tanácsadás 507 ezer forintba kerül. „Sok nő nem tudja hogyan öltözzön fel egy randira. A 20-as, 30-as és 40-es éveikben járó ügyfeleknek azt mondjuk, hogy viseljen miniszoknyát!” – mondja Sherrie.

Ha jobban megnézzük, azt tapasztalhatjuk, hogy a szerzők házasságra vonatkozó szabályai bizonyos szempontból még ellentétesek is az 1995-ös randizásra és a férfi elcsábítására vonatkozó szabályokkal. Míg az utóbbiak a nehezen megkapható” nőt helyezik előtérbe, addig az előbbiek azt a nőt, akivel könnyű együtt élni. „Minden férj, akit ismerünk, szereti az ételt, és szereti, ha etetik – mondja Sherrie –, ezért gondoskodjunk róla, hogy jóllakjanak és mindig legyen tele a hűtőszekrény. (…) Nyilvánvalóan az intimitás is fontos a legtöbb férfinak. Ami a legfontosabb, hogy mindig legyünk kedvesek!” 

miniszoknya

The Rules tanács: Viseljünk miniszoknyát!
(Fotó: Getty Images)

A szexről is egészen elképesztő véleménye van a szerzőknek, ugyanis arra kérdésre, hogy a feleségnek akkor is igent kell-e mondania a szexre, ha nincs kedve hozzá, a következő választ adta Ellen: „Meg kell próbálnia, de nem kell igent mondania, ha nincs kedve hozzá. Az intimitás és a főzés a férfiaknak az, ami a nőknek az összebújás” – olvasható a könyvben.

Na, és vajon Ellen és Sherrie tudják ezeket a bombabiztos szabályokat sikeresen alkalmazni a saját házasságukban is? Nagyon úgy tűnik, hogy Sherrie-nek sikerült, azonban Ellen 16 év és 2 gyermek után elvált férjétől. Ellen elismerte, hogy valóban megszegte az egyik fontos pontot, amit a The Rules előír, mégpedig a következőt: „Legyen egy randis estétek!” Megszegték az előírtakat és válás lett a vége. Nem vagyunk benne teljesen biztosak, hogy csak és kizárólag ennyi volt az ok…

A The Rules szabályai azért végtelenül szomorúak, mert arra buzdítják az olvasóikat, hogy kössék meg ők az összes kompromisszumot. Amennyiben ez nincs a feleségek ínyére, fogják fel úgy, hogy a férfi a fej, a nő meg a nyak, aki eldönti, hogy az merre nézzen. Fondorlatosan, női praktikákkal felvértezve legyenek őszintétlenek magukkal és a férjükkel is. Mert ez a jó házasság titka. Legalábbis a The Rules szerint.

És szerinted? 

nok a hazassagban

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top