Életmód

Több márka lemondta a milánói divathetet a koronavírus miatt

Online közvetítés is lesz, olyan sokan félnek.

Online közvetítik a milánói divathét bemutatóit a koronavírus miatt távol maradók számára. Tekintettel arra, hogy várhatóan sok kínai vásárló, újságíró és dizájner mondja le a meghívást a február 18-án kezdődő divateseményre, az olasz divatkamara az összes show-t élőben fogja sugározni az interneten.

„Mindent meg fogunk tenni, hogy azok számára is közvetíthessük az érzelmeket és divatötleteket, akik távol vannak a kifutóktól” – mondta Carlo Capasa, a divatkamara elnöke a China We Are With You (Kína, veled vagyunk) elnevezésű kezdeményezés bemutatásakor.

A divathetet egy kínai dizájner nyitja meg, akinek nevét egyelőre titokban tartják. Három márka, köztük az Angel Chen is lemondta már a részvételét, mivel a bezárt gyárak miatt nem tudtak időben elkészülni kollekcióikkal.

Az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA) ugyanakkor azt közölte, nincsenek információi arról, hogy lemondtak volna bemutatót a február 7. és 14. között zajló New York-i divathét tervezett show-i közül. Több kínai divatház, mint a Mukzin vagy a Sheguang Hu, már megerősítette jelenlétét az eseményen.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top