Életmód

Két hete nem hagyhatta el vuhani otthonát a magyar férfi és kínai szerelme

A zeneszerző nem élt a hazajövetel lehetőségével, inkább feltöltötte az éléskamrákat, hogy a szerelmével maradhasson.

Keresztes Zoltán csatlakozhatott volna a napokban Vuhanból kimenekített 7 magyarhoz – de ő nem jött haza a magyar külügy segítségével. Egészen megható oka van erre… – írta meg a Ripost

A máskor nyüzsgő út most teljesen kihalt Vuhanban (Fotó: Getty Images)

A magyar zeneszerző 5 és fél éve él Vuhanban, de párjával, a kínai Feifeivel már lassan 8 éve együtt vannak. Amikor a városban kitört a koronavírus-járvány, és a sokmilliós Vuhan karantén alá került, aki tehette, elmenekült,.Zoltán azonban nem a Magyarországra tartó repülőgéphez sietett, hanem kedvesével feltöltötte az éléskamrát.

Zoltán így nem fogadta el a magyar külügyminisztérium megkeresését, mert csak őt vitték volna haza, szerelmét nem. A pár jelenleg otthonukba zárkózott, két hete nem hagyták el a lakást, ami különösen közös kutyájukat viseli meg leginkább, aki nem érti, miért nem mennek sétálni. A férfi azt mondja, félelmetes kihalva látni egy sokmilliós várost, de próbálja a legjobbat kihozni a dologból: „Most több időnk jut egymásra, mint valaha, rengeteget beszélgetünk, főzünk, együtt tornázunk, még közelebb kerülünk egymáshoz” – mondta el a lapnak Keresztes Zoltán, aki zenéket is komponál, és a Kínáról forgatott filmjén dolgozik a kényszerpihenő alatt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top