Életmód

Törölni kellett Magyarország első nemzetközi síversenyét

A kedvezőtlen időjárás miatt döntöttek így a szervezők.

A kedvezőtlen időjárás miatt a halasztás után a törlés mellett döntöttek Magyarország első felnőtt nemzetközi alpesi síversenyének szervezői.

A múlt hétvégi néhány napos felmelegedés miatt a sípark 1-es, nemzetközi minősítésű pályáján is jelentős olvadás történt: a versenyre készített 70 cm hórétegből 10-40 cm maradt meg. A többi pályát nem érintette ilyen mértékben az olvadás” – tájékoztatta az MTI-t pénteken a mátraszentistváni verseny rendezője, a magyar szövetség.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A versenyt eredetileg ezen a hétvégén rendezték volna, de azt kedden egy héttel elhalasztotta a hazai szövetség, pénteken pedig a törlés mellett döntött. A közlemény szerint a síparkban a következő napokban húsz hóágyú egyszerre hizlalja a hóréteget. Az 1-es versenypályát várhatóan hétfőn megnyitják a nagyközönség előtt, majd a Magyar Sí Szövetség február 17. és 19. között megrendezi az országos Diákolimpiát a FIS-pályáján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top