Életmód

Fizetést kapsz, ha 5 napig fekszel egy kádban

És nem is leszel vizes. De a munka nem annyira kellemes, mint elsőre hangzik.

Az Európai Űrügynökség (ESA) jelentkezőket keres egy új kutatáshoz, és fizetnek azért, ha öt napon keresztül fekszel a kádban.

Az ESA 20 nő jelentkezését várja, hogy az űrkutatással foglalkozó tudósok a szárazmerülésű medencében fekvő alanyokat vizsgálják, hogyan hat az emberi testre a súlytalanság.

A kísérlethez használt nagy méretű, speciális kádakban nem is leszel vizes, ugyanis egy vízálló, rugalmas takarót terítenek a vízre, és azon kell feküdni. Így néz ki a dolog:

Bár a kutatás viccnek tűnik, tényleg valós és fontos célokat szolgál: így modellezik, hogy milyen hatások érik az űrhajósokat a Nemzetközi Űrállomáson. A fizetségről egyelőre nincs hír, de amikor két hónapig ágyban kellett feküdni egy hasonló kísérletben, akkor milliókat fizettek.

A feladat viszont nem is olyan kellemes időtöltés, mint elsőre hangzik: az alanyoktól rendszeresen vért és szövetmintákat vesznek, vagyis minden tiszteletünk a résztvevőké.

(LadBible)

(Kiemelt kép: ESA/CNES/Rémi Benoit)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top