Életmód

Zaklatták irodalomrajongó osztálytársukat: leesett az álluk a visszavágótól

Valamiért jó ötletnek tartották könyvek iránti szeretete miatt megalázni osztálytársukat, de olyan leckét kaptak ezért cserébe, amit sosem fognak elfelejteni.

A 13 éves angliai South Shieldsben élő Callum Manning hobbija az olvasás, és olyannyira imádja a könyveket, hogy nem rég egy Instagram-csatornát is létrehozott, hogy bemutassa kedvenc olvasmányait. Ám amikor új iskolába került, és kiderült, hogy mekkora irodalombarát, osztálytársai valamiért jó ötletnek tartották, ha zaklatni kezdik ezért. A kegyetlen osztálytársak el is kezdték a cyberbullyingot, rengeteg megalázó, bántó, gyalázkodó bejegyzést tettek közzé Callumról. 

A fiú ezek után nem csoda, hogy teljesen összetört az őt ért zaklató támadásoktól, mire nővére, Ellis Landreth egy Twitter-posztban fakadt ki, és leírta, el sem hiszi, hogy ennyire gonoszak a gyerekek, és csak azért szégyenítik meg a testvérét, mert szeret olvasni és létrehozott egy könyves Insta-oldalt.

A bejegyzés ezek után önálló életre kelt, és azonnal százezrekhez jutott el. Callum és nővére rengeteg üzenetet kaptak, még kiadók és írók is megtalálták őket, hogy ingyen könyveket ajánljanak fel, a brit kamasz Instagram-oldala azóta pedig túllépte a 200 ezres követőtábort. 

(via)

Hogyan védekezz az iskolai zaklatás ellen és mi mindent érdemes tudni a borzasztó jelenségről? – Itt olvass tovább a témában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top